האם הכדורגל הוא עגול

כיתה: ז-י"ב

תיאור: בפיצוח חמש פעילויות על המבנה הגאומטרי של הגופים המשוכללים וחצי משוכללים ובפרט הכדורגל ועל תופעות במדע כמו גם רקע היסטורי ותרבותי. הפיצוח עוסק בחשיפה והזמנה לחקר של גופים משוכללים וגופים חצי משוכללים ובפרט העשרימון הקטום הידוע ככדורגל. הפיצוח מלווה ברקע היסטורי ומתמטי, בפעילויות אינטראקטביות ובסרטונים מרהיבים.

דמיון ברחבי העולם - מסע אל העבר

כיתה: ט-י

תיאור: בפיצוח זה נצא למסע בעבר, בתקופות שונות ברחבי העולם מצריים, הודו וסין השתמשו במושג הדמיון לפתרון בעיות הנדסיות שונות.

הבעיות ברמות חשיבה שונות ומזמנות את התלמידים לחקור ולקשר לחיי היום יום ולהיסטוריה של המתמטיקה.

Sample Imageהאורים והתומים של הלוגריתמים

כיתה: י"א-י"ב

תיאור: הפיצוח מציג את היסטורית התפתחות הלוגריתמים ואת בניית הלוחות הלוגריתמים. כמו כן מוצגת בעיה על רעידת האדמה וסולם ריכטר.
ולקינוח מתוך "תבלינים מתמטיים" שני פרדוקסים.

אנשי החידות מהודו

כיתה: ט-י'

תיאור: הפיצוח שלפניכם חושף מעט מההיסטוריה העשירה של הודו ומציג כמה בעיות עתיקות מהודו העוסקות במשפט פיתגורס.

הפיצוח נכתב ע"י נטליה קונצ'יקוב במסגרת קורס כתיבה יצירתית במתמטיקה.

pic6

לרבע את הירח

כיתה: ט-י'

תיאור: בפיצוח מוצגות בעיות של "ריבוע הירח", צורות מעגליות ובניית ריבוע בסרגל ומחוגה בעל שטח השווה לשטחן.

בעיות אלו נגזרו מהבעיה שהעסיקה מתמטיקאים רבים לאורך ההיסטוריה- כיצד ניתן "לרבע מעגל"?

הפיצוח מלווה ביישומים דינאמי.

מעגלי ארכימדס

כיתה: ז-ט'

תיאור: הפיצוח "מעגלי ארכימדס" מספר על ארכימדס ועל חקר צורות מעגליות הארבלוס והסולינון.

מומלץ לשלב את הפעילות בלימודי הגיאומטריה בנושא תכונות המעגל ושטחו.

פרויקט עולמי למדידת היקף כדור הארץ

כיתה: ז-י"ב

תיאור: בפיצוח הזמנה להשתתף בפרויקט בינלאומי למדידת היקף כדור הארץ באותן שיטות ועקרונות פשוטים ומדהימים

שהשתמש בהם ארטוסתנס לפני יותר מ-2000 שנה. ביום ה-22 בספטמבר,

תלמידים מרחבי העולם יבצעו את המדידה וישתפו זה את זה בתוצאותיהם.

בפיצוח הסבר על הפרויקט ואופן ביצועו וכן הסברים על שיטתו של ארטוסתנס הכוללים איורים וסרטים ממחישים.

הידע הבסיסי הנדרש לפעילות הוא מעט גיאומטריה.