מצגות - יום עיון תשעה - חלופות בהערכה

ד"ר רותי סגל.
תקציר: בהתייחס למתווה ההבחנות החדש במתמטיקה 3 יח"ל כיצד יש להעריך למידה משמעותית, באופן מסורתי ובאופן חלופי. במצגת ד"ר רותי סגל סוקרת אפשרויות שונות לשלוב הערכה חלופית ומציגה דוגמאות שונות שניתן לשלב ברמת 3 יח"ל.

ד"ר לאה דולב.
תקציר: הערכה מספקת מידע על הלמידה וההתקדמות בלמידה. נשאלת השאלה האם המבחנים בלבד נותנים מענה? איזו הערכה משקפת את יעדי הלמידה ומיומנויות של המאה ה-21? המצגת סוקרת את סוגית רמות חשיבה והערכה מתאימה. במצגת מוצגים מפת מושגים ומארגן גרפי נוסף כדרך להערכה חלופית שפותחו בצוות אורט.

יום העיון בתל אביב – איריס כהנא ורוני גבאי וצוות ההדרכה.
תקציר: צוות ההדרכה במחוז ת"א פיתח מספר דוגמאות להערכה חלופית לשאלון 801, משימות מחיי היום יום כגון חקר חשבונות חשמל, משחק הטנגרם, משימות חקר סטטיסטיות, בניות תיבות ועוד דוגמאות נוספות לקוחות מתוך המסלול היישומי בתוכנית החדשה. במצגת דוגמאות רבות מהשטח.

יום העיון בבאר שבע.
תקציר: במצגת מתואר תכנון והפעלת מיזם מזנון בית ספרי כהערכה חלופית בנושא בעיות קניה ומכירה.

יום העיון בבאר שבע- מירי כספי, מיטל חזן.
תקציר: תיאור של פרוייקט הערכה חלופית בלמידה שיתופית בקבוצות בו לומדים התלמידים לפתור שאלות מהמאגר, מלמדים זה את זה ומפתחים בעיות יישומיות דומות מחיי היום יום.

יום העיון בירושלים- הניה גולדהבר.

המצגת.

יום העיון בירושלים- רז הראל.

המצגת.