מן הפנים אל החוץ

כיתה: ט-י

תאור: פיצוחדף עבודהיישום דינאמי - משולש לבעית חקר האם וכיצד ניתן לבנות משולש מנקודות אמצעי הצלעות. הבעיה גם מורחבת למרובעים וניתן לחקור בעזרתה יישום דינאמי - מרובע

על כנפי הדמיון

כיתה: ט-י'

תיאור: אוסף בעיות בלתי שגרתיות, המתארות מבנה של גינה ציבורית, ופתרונן בעזרת דמיון משולשים. הבעיות מדורגות לפי רמת הקושי.

Sample Image

קיפולי נייר גיאומטריים

כיתה: ז-ט'

תיאור: הפיצוח עוסק בגילוי תכונות גאומטריות של המשולש, הטרפז והמקבילית בעזרת קיפולי נייר.

הפעילות כוללת שימוש במושגים של קטע אמצעים במשולש ובטרפז, סכום זוויות במשולש ושטחים.

לסיום מובאת הצעה לחידה, פעילות חקר של משולש מצרי, בעל השלשה הפיתגורית המפורסמת 3:4:5.
נשמח לקבל פתרונות!

תודות ליפית אביטל שתרמה לנו מעבודתה.

בנוסף, לעיונכם: קיפולי נייר מתמטיים- אוסף קישורים למאמרים, פעילויות, אתרים ומצגות המוקדשים לאוריגמי ומתמטיקה.

שטחים בריבוע

כיתה: ט-י"א

תיאור: הפיצוח כולל אוסף בעיות לחישוב שטחים החסומים באופנים שונים בתוך ריבוע.

הבעיות מזמנות חקירה וחשיבה יצירתית.

יום מעשים טובים

כיתה: ט-י

תיאור: בעיית חקר של בניית מרובעים בעלי שטחים שווים, המוצגת בהקשר חברתי.
הפעילות בגיאומטריה בנויה באופן הדרגתי, כוללת יישום דינאמי, התמוך בחקירה לאיסוף נתונים.

דלתוני ריצוף   no5

כיתה: ט-י

תיאור: בפיצוח זה נפגוש דלתונים מיוחדים, דלתוני הריצוף, המאפשרים לרצף את המישור באופנים שונים,

חלקם מרהיבים ביופיים. בפיצוח חקירה של נושא הריצוף, צורות דומות ויחס השטחים שלהן.

הפעילות מזמינה יצירתיות והערכת היופי שבמתמטיקה. הפיצוח מלווה בהנחיות לפעילות ופתרון.

ממוצעי פיתגורס ועוד

כיתה: ט-י"א

תיאור: הפיצוח "ממוצעי פיתגורס ועוד" מציג ארבעת הממוצעים השימושיים ביותר בין שני מספרים:

הממוצע החשבוני, הגיאומטרי, ההרמוני והריבועי.

בפיצוח הכרות עם הממוצעים הללו והשימוש בהם, וכן הוכחות ויזואליות לאי שוויונות ביניהם. שתי השאלות הראשונות קלות יותר ודורשות ידע אלגברי וגיאומטרי של כיתה ט.

שתי השאלות האחרונות, שאלות מתקדמות יותר בגיאומטריה ומתאימות לכיתות י' וי"א.

מרובע שכזה

כיתה: ט-י'

תיאור: פיצוח העוסק בתכונות מרובעים שאלכסוניהם מאונכים.

בשאלה הראשונה חוקרים את המרובעים השונים ואת שטחיהם, תוך קיפולי נייר ושימוש ביישום דינאמי.

בבעייה השנייה מחפשים מעוין החסום במלבן. בעיה זו דורשת הכרות עם תכונות המרובעים ובפרט המעוין וכן שימוש במשפט פיתגורס ובאלגברה.

Sample Image

ריבועים מסתובבים במערכת הצירים

כיתה: ז-ט'

תיאור: הפיצוח עוסק בהעמקת ההכרות עם מערכת הצירים ותכונות יסודיות של הריבוע ושטחו. הפעילות מומלצת לתלמידי חטיבת הביניים.

תלמידים ומורים מוזמנים לשלוח אלינו פתרונותיהם ואנו נפרסמם במברק הבא.

Active Image

לוליינות עם טרפז

כיתה: ט'-י'

תיאור: בעיות ופעילויות שונות הנוגעות לטרפז. הפעילויות כוללות חקר יחסים שונים בתוך הטרפז,

הוכחה מקורית של משפט פיתגורס באמצעות טרפז, הוכחות שונות של נוסחת שטח הטרפז ולקינוח פרדוקס.