חזקות ושורשים ריבועיים

http://highmath.haifa.ac.il/images/%D7%9E%D7%94%D7%A8%D7%92%D7%94.jpgמקור: מחונNet

אופי הפעילות: חקרשת שנפתח בסיפור על ההראג'ה ההודי והפיל החולה שלו וממשיך בלימוד עצמי של נושא החזקות ומשימות שונות בקבוצות.

מקור: Ted Ed

אופי הפעילות: מספרים.. כמו למשל, כמה סוכריות בצנצנת, או כמה מתקני פסנתרים יש בעיר? בעזרת חוק פרמי, פיסיקאי ידוע ובעזרת מספרים גדולים בחזקות של 10, תוכלו להעריך מספרים בשיטה פשוטה וקלה.

הסרטון מלווה בשאלון אינטראקטיבי ובהפניה לחומקי העשרה.

מקור: Cary and Michael Huang

אופי הפעילות: תוכנה ידידותית וויזואלית להתרשמות מסדרי גודל בעולם. מה הגודל של חיידקים? ומה הגודל של היקום? התוכנה מציגה בשפות שונות, גם בעברית,סרגל שניתן לנוע עליו, ומראה גופים בגדלים שונים,

מהחלקיקים הקטנים ביותר ועד לגלקסיות עצומות. ראו הצעה לפעילות באתר כיתה בפיתה.

מקור: Office of Charles and Roy Eames

אופי הפעילות: סרטון מרהיב

תאור: תרגיל קולנועי מדעי, בקריינתו של פיל מוריסון. סדרת תמונות של זוג עורך פיקניק בפארק, בה כל תמונה מראה אזור קטן פי עשרה מהקודמת. הסדרה מתחילה בתמונה של היקום המוכר כולו, והמצלמה מתמקדת בהדרגה, עד שניתן לראות את החלקיקיים התת-אטומיים בתוך ידו של הגבר.