מרובעים

מקור: מטח

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: ביישומון אפשר לבנות מרובעים לפי תכונות אלכסונים שבוחרים מתוך שלושה תפריטים העונים על שלוש שאלות: האם האלכסונים חוצים זה את זה? האם האלכסונים מאונכים זה לזה? האם האלכסונים שווים זה לזה? בחלון המידות יופיעו: בשחור - הנתונים של אלכסוני המרובע שבניתם, בכחול - אורכי הצלעות ומידות הזוויות של המרובע. אפשר לבנות מרובע אחר לפי אותן תכונות של האלכסונים ע"י גרירה של קדקודי המרובע או ע"י לחיצה על בנו מרובע אחר מאותו הסוג.

מקור: מטח

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: ביישומון (Applet) משפחת המרובעים אפשר לבנות מרובעים מסוגים שונים על ידי בחירת המרובע הרצוי מתוך תפריט. בחלון המידות יופיעו: סוג המרובע שבחרתם, אורכי הצלעות ומידות הזוויות. אפשר להציג את אלכסוני המרובע, ובחלון המידות יופיעו אורכי האלכסונים והמרחקים מהקדקודים עד נקודת החיתוך של האלכסונים. אפשר לבנות מרובע אחר מאותו הסוג על ידי גרירה של קדקודי המרובע או על ידי לחיצה על בנו מרובע אחר מאותו הסוג.

מקור: מרכז מורים ארצי למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: דף עבודה ויישום דינאמי לחקירת תכונות האלכסונים בטרפז. בדף העבודה הנחיות לחקירה והוכחה של המשפט: הקו המקביל לאלכסוני הטרפז ועובר דרך נקודת מפגש האלכסונים שווה לממוצע ההרמוני של הבסיסים.

מקור: מרכז מורים ארצי למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: דף עבודה ויישום דינאמי בהם מוצגים שישה ריבועים, אך עם גרירת הקודקודים הם משתנים. המשימה לזהות כיצד נבנה כל מרובע ולאפיין אותו. מה מיוחד בריבוע?