מקומות גאומטריים

תיאור: מתוך המאמר: חקירת מקומות גיאומטריים בסביבת גיאומטריה דינמית - מה ניתן ללמוד מזה?רותי סגל, משה סטופל וויקטור אוקמן, על"ה 52.

מקום גאומטרי נולד ממעגל.                born circle                  מקום גאומטרי נולד מאליפסה.born elipsa

מקום גאומטרי נולד מהמעגל - הרחבת החקירה.born circle wide     מקום גאומטרי נולד מפרבולה.born parabola

http://highmath.haifa.ac.il/data/dinami/%D7%9C%D7%A7%D7%A4%D7%9C_%D7%A4%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%94.PNGנושא: מקומות גאומטריים

תיאור: מתוך הפיצוח לקפל פרבולהיישום דינאמי (להורדה)

להמחשת הפעילות של יצירת קו המתאר של הפרבולה בעזרת קיפולי נייר. ביישום ניתן לחקור מצבים שונים ולחקור את תכונות הפרבולה.

הפעילות מלווה באנימציה להמחשה.

http://highmath.haifa.ac.il/data/dinami/%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%A1%D7%94.PNGנושא: מקומות גאומטריים

תיאור: דף עבודה אינטראקטיבי , יישום דינאמי (להורדה) וסרטון הדגמה .

חקירת משוואת האליפסה. ביישום ניתן לשנות את הפרמטקים ולחקור את השפעתם על צורת האליפסה ומיקומה. הפעילות מלווה בסרטון הדגמה.

http://highmath.haifa.ac.il/data/dinami/%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%A1%D7%94_%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D_%D7%92%D7%99%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99.PNGנושא: מקומות גאומטריים

תיאור: דף עבודה אינטראקטיבי, יישום דינאמי (להורדה) וסרטון הדגמה.

חקירת המקום הגיאומטרי של האליפסה כאוסף הנקודות שסכום מרחקיהן משתי נקודות הוא קבוע. ביישום ניתן לשנות את הקבוע של סכום המרחקים וכן את המוקדים ולחקור את השפעתם על צורת האליפסה ומיקומה.

הפעילות מלווה בסרטון הדגמה.

נושא: מקומות גאומטריים

תיאור: דף עבודה אינטראקטיבי , יישום דינאמי (להורדה) וסרטון הדגמה.

חקירת המקום הגיאומטרי של הפרבולה כאוסף הנקודות שמרחקן מנקודה קבועה (המוקד) ומישר קבוע (המדריך) הוא קבוע. ביישום ניתן לשנות את מיקום המוקד והמדריך ולחקור את הקשר ביניהם לצורת הפרבולה ומיקומה.

הפעילות מלווה בסרטון הדגמה .

כיתה:

מבוסס על בחינת בגרות: קיץ תשע"ג מועד א, שאלון 807, שאלה 1.

תיאור: פתרון שאלה בבגרות בנושא מקומות גיאומטריים בדרך גיאומטרית ולא אנליטית. דף עבודה ויישום דינאמי .

כיתה:

מבוסס על בחינת בגרות: שאלון 807, 2009.

תיאור: פתרון של שאלה בבגרות בנושא מקומות גיאומטריים. פתרון שאלה זו מוסבר בפירוט בשיעור המוקלט מאת הטלויזיה החינוכית ויש בו שימוש ביישום דינאמי .

Active Image

כיתה: ט-י"ב

תיאור: ביישום הדינאמי אנו שולחים אתכם ואת תלמידכם לתור את הארץ במשימת "חפשו את המטמון". בפעילות שלושה כתבי סתר בהם רמזים למציאת שלושה מטמונים בעזרת מציאת המקום הגיאומטרי. הפיצוח יכול לשמש כשיעור פתיחה שונה ומרתק לנושא "מקומות גיאומטריים".

נושא: מקומות גאומטריים

תיאור: דף עבודה ויישום דינאמי להרחבת הבעיה של מציאת המקום הגיאומטרי הנוצר על ידי אמצע מיתר במעגל

נושא: מקומות גאומטריים

תיאור: דף עבודה הנחיה לבנייה בגאוגברה של המקום הגיאומטרי הנוצר על ידי אמצע מיתר במעגל. מצורף גם יישום דינאמי.