כתב עת "שבבים"

shvavimכתב עת "שבבים"

"שבבים" היה כתב עת שיצא לאור מטעם קבוצת המתמטיקה, במכון ויצמן למדע, בשנות ה- 70 וה- 80 של המאה העשרים.

מי שהחזיק במושכות היה פרופסור מקסים ברוקהיימר האגדי אשר כראש קבוצה וכראש מחלקה קבע הן סטנדרטים גבוהים והן את האופי של עבודה כפי שכולנו מכירים אותה היום במחלקה (פיתוח, הפעלה ומחקר אקדמיה משולבים לשירות מערכת החינוך). אנשים רבים בחינוך המתמטי בארץ תרמו מכתביהם ל"שבבים".

כתב העת מכיל אוצרות של ממש (פנינים מתמטיות, יהלומים דידקטיים ועוד) אשר יוכלו לספק חומר עבודה נפלא למורים, מורי מורים, מדריכים, מרצים במכללות. ויצמן (יש בעיות יפות) ואף תלמידים שעושים עבודות גמר (בתיכון,  אך גם יכולים להוות השראה לתלמידי רוטשילד ויצמן).

רוב המאמרים הם מקוריים (מעמיתים בארץ) ויש חלק מתורגמים. פה ושם יש גם מאמרים בעלי גוון מחקרי. הנכם מוזמנים "לדפדף" בכל 27 הכרכים ולהתרשם.

תודות לפרופ' אברהם הרכבי.