משולש שווה שוקיים

אופי הפעילות: יישום דינאמי

תאור: יישום דינאמי בו מוצגת בעיה גיאומטרית פתוחה. על אחת מצלעות המלבן בנו משולש שווה שוקיים כך שהקטע הנוצר בצלע המקבילה במלבן הוא קטע אמצעים של המשולש. על פי האיור יש למצוא יחסי שטחים שונים.

isosceles triangle

מקור: אתר הפייסבוק של עידן טל

אופי הפעילות: תמונה דינאמית ממחישה ומעוררת דיון כיתתי

תיאור: התמונה הדינאמית ממחישה את ההתלכדות של הגובה לבסיס במשולש שווה שוקיים עם התיכון לבסיס ועם חוצה זווית הראש.

* אין לשכוח שתמונה דינאמית אינה מספקת הוכחה. יש להשלים הוכחה מדויקת בסיום הדיון שמתקיים בכיתה בעקבות הצפייה בתמונה הדינאמית.

אופי הפעילות: יישום דינאמי

תאור: דף עבודה ויישום דינאמי עם הנחיות לבניית משולש שווה שוקיים בגאוגברה בשלש דרכים שונות, על פי תכונות משולש שווה שוקיים.

אופי הפעילות: יישום דינאמי

תאור: דף עבודה ויישום דינאמי עם הנחיות לבניית משולש שווה צלעות, האחת עם כלי מוכן של גאוגברה והשניה בדרך של בניה עם סרגל ומחוגה.

מקור: TED-ED

אופי הפעילות: סרטון אנימציה חביב, מבית TED ED.

תאור: סרטון המציג את הרעיונות של הוכחת משפטים בגיאומטריה האוקלידית. כדוגמה מוצג ומוכח המשפט שתיכון מחלק משולש שווה שוקיים לשני משולשים חופפים. הסרטון מלווה בשאלות אינטראקטיביות (באנגלית) ובחומר להרחבה.

מקור:  moremathgrads' channel

אופי הפעילות: סרטון המסביר כיצד ניתן לקפל משולש שוקיים צלעות מנייר מלבני.

תאור: התדעו להסביר מדוע מתקבל משולש שווה שוקיים? סרטון המראה קיפול נייר למשולש שווה שוקיים.

מקור: moremathsgrads' channel

אופי הפעילות: סרטון המסביר כיצד ניתן לקפל משולש שווה צלעות מנייר מלבני.

תאור: התדעו להסביר מדוע מתקבל משולש שווה צלעות? סרטון המראה קיפול נייר למשולש שווה צלעות בשני קיפולים בלבד.

מקור: גלים – לומדים גיאומטריה עם כלי גאוגברה

אופי הפעילות: חקר באמצעות יישומים דינאמיים

תאור: יחידת לימוד אינטראקטיבית ובה יישומים דינאמיים בגאוגברה ושאלות לתלמיד עם משוב. היחידה עוסקת בבניית משולשים לפי צלעות (מהתכונה לצורה).