הפונקציה הריבועית ביצוגים שונים

מקור: Dan Meyer

אופי הפעילות: סרטון, פעילות חקר

תאור: פעילות של דן מאייר "מתמטיקה בשלש מערכות". בסרטון נראה שדן בונה מקיסמים מבנה משולש. מה השאלה העולה בדעתך בהסתכלות בסרטון? במערכה השנייה מעלים את השאלות איזה מידע יש צורך בכדי לפתור את הבעיה? אילו כלים מתמטיים? ופותרים את הבעיה. הפעילות מלווה בסרטון.

מקור: Dan Meyer

אופי הפעילות: סרטון וחקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: פעילות של דן מאייר "מתמטיקה בשלש מערכות". מה השאלה העולה בדעתך בהסתכלות בתמונה או בסרטון? במערכה השניה מעלים את השאלות איזה מידע יש צורך בכדי לפתור את הבעיה? אילו כלים מתמטיים? ופותרים את הבעיה. הפעילות מלווה בסרטונים וביישום דינאמי.

במערכה האחרונה סרטון המציג את הפתרון.

הבעיה מופיעה גם בתוכנית המוארת של משימות אוריינות

מקור: The Future Channel

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: סרטון קצר – גלישת גלים המציג את תהליך בניית גלשן הגלים וכיצד נעזרים במתמטיקה ובידע על הפרבולה לתכנונו. מצורף גם דף עבודה (אנגלית).

מקור: Get the Math

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: Math in Basketball מתמטיקה במשחק הכדורסל - פעילות אינטראקטיבית מלווה בסרט וידאו המסביר כיצד ניתן לתכנן את הקליעה המושלמת לסל בעזרת המתמטיקה.