משחקי קופסה

בית ספר: ישיבת בני עקיבא, רעננה.

כיתה: ט'.

שם התלמידים: דלטואר ליעם, טואג יגאל, קיי זק, טולדנו מנור, בן דוד דן, לוי שחר, פולק נתנאל, מרגוליס חנניה.

מורה מנחה: לירון שובל.

תיאור: משחק קופסה בנושא גאומטריה שבו ניתן לתרגל את התנאים המספיקים של מרובעים מסוגים שונים. המשחק מיועד ל-4 תלמידים, כל תלמיד מקבל 7 קלפים, בכל קבוצת משחק, אשר מטרתו של כל שחקן לסיים את הקלפים שבידיו.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון וזכה בציון לשבח על "משחק מתמטי עשיר".

הוראות המשחק

בית ספר: חט"ב רעות, הרצליה.

כיתה: ט'.

שם התלמידים: תמר בר, יובל פרשל, עדי פיטרמן, גל בן דוד.

מורה מנחה: יעל וסרמן ואפרת שיאון.

תיאור: משחק קופסה ל-2-4 משתתפים שמורכב מזוגות של כרטיסיות שקופות כאשר כל זוג מורכב מכרטיסיות שמשלימות את עצמן, לדוגמה ריבוע בכרטיס אחד ואלכסוני הריבע בכרטיס השני. במשחק עצמו פורשים 16 כרטיסיות על השולחן, על כל שחקן להרכיב כמה שיותר זוגות.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון וזכה בציון לשבח על "משחק מתמטי יצירתי".

הוראות המשחק

בית ספר: חט"ב משה שרת, נתניה.

כיתה: ז'.

שם התלמידים: ברכה מורן, גחטמן דומיניק, ליאור עצמון, קרן פליישר, עינת רקובציק, ליאור כחלון ולאה דיימן.

מורה מנחה: פאולה לוי.

תיאור: משחק קופסה לימודי בנושא הגאומטריה שבו יש משטח שעליו פסים צבעוניים שחלקם מקבילים וחלקם חותכים אחד את השני, בנוסף יש מנחה אשר יש לו לוח עם שמות של תכונות גאומטריות ומחוג במרכז הלוח, על המנחה לסובב את המחוג ולהורות לשחקנים איפה להניח ידיים ורגליים.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון וזכה בציון לשבח על "משחק מתמטי חברתי מהנה".

הוראות המשחק

בית ספר: אורט כרמים, כרמיאל.

כיתה: ט'.

שם התלמידים: ברזילי לירוי, רז עמית, גלעד עמיר, ניר ישחקוב וגיא הופמן.

מורה מנחה: רגינה צ'ולסקי.

תיאור: משחק לוח שבו יכולים להשתתף 2-4 משתתפים. כל מתמודד מקבל 20 כרטיסי שאלות ועל מנת להתקדם בלוח ולהגיע ליעד (ישראל) צריך לענות נכונה על השאלות שבכרטיס.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון וזכה בציון לשבח על "משחק מתמטי מהנה".

הוראות המשחק

בית ספר: תיכון ממ"ד ריגלר, נתניה.

כיתה: יא.

שם התלמידים: אלינור אליהו, לינור בוזנסקי, אסתרין מוצפי, אביתר גז, גלעד מסיקה, עדן אנגדאו, צהיינש אגודה.

מורה מנחה: רחל שליסלברג.

תיאור: המשחק מיועד לתלמידים בתחילת דרכם לימודי הטריגונומטריה. הקבוצה תקבל שקית ובתוכה: 20 כרטיסים בהם מופיעות שאלות המשחק (בצבע כחול). 20 כרטיסים (בצבע ירוק) בהם מופיעות התשובות לשאלות. כרטיסים אלו יהיו אצל מפעיל המשחק. לאחר שהתלמיד ענה על השאלה יבדוק המפעיל את התשובה לפי הרשום אצלו.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון וזכה בציון לשבח על "משחק לימודי במסגרת הערכה חלופית".

הוראות המשחק

בית ספר: חטיבת "הראשונים", הוד השרון.

כיתה: ט'.

שם התלמידים: מור גוזי, הדר רוזן, הילה נפוסי.

מורה מנחה: חגית יטקובסקי.

תיאור: משחק קופסה המיועד ל-3-4 משתתפים, המשחק מכיל לוח משחק וכרטיסי תרגילים ב-3 רמות וצבעים שונים ולכל רמה ניקוד אחר. כל שחקן בתורו בוחר קלף ובקלף ישנו תרגיל שעליו לפתור, כאשר השחקן מצליח לפתור נכונה את התרגיל הוא מתקדם על לוח המשחק לפי הניקוד של אותו כרטיס.

הוראות המשחק

בית ספר: חט"ב עמל מדעים ואומנויות - אלון נהריה.

כיתה: ח'.

שם התלמידים: שירה אילוז, לינוי גבע, עדן לייב, אופיר חושקובר.

מורה מנחה: שושנה אלבז.

תיאור: משחק קופסה ל-2-6 משתתפים אשר מכיל לוח, קובייה וקלפי שאלות ב-7 צבעים שונים שכל צבע מצביע על נושא אחר (פונקציה קווית, משוואות ואי שוויונים, זוויות וכדומה). כל שחקן בתורו זורק קובייה ומתקדם בלוח המשחק לפיה, באותו מקום שהשחקן עומד יש צבע המצביע על כך שיש לקחת קלף באותו צבע ולענות עךל השאלה המופיעה בו.

הוראות המשחק

בית ספר: חט"ב נריה, ביה"ס סוסיא, הר חברון.

כיתה: ז'.

שם התלמידים: נועם שויבר, אייל שטיגליץ, נבו כץ.

מורה מנחה: ציפי דויטש.

תיאור: משחק קלפים שבו כל שחקן מקבל 8 קלפים אשר על הקלפים ישנן ספרות בין 0-9 ובנוסף קלפים המציינים פעולות שונות. כל שחקן בתורו "מתקיף" את השחקן הבא אחריו בכך שמציג לו שני קלפים ועל השחקן ה"מותקף" לבנות תרגיל (חיבור, חיסור, כפל, חילוק) משני המספרים ולהגיב בכך שהוא עונה על התרגיל עם הקלפיו שבידיו.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון ועלה לשלב הגמר.

בית ספר: חט"ב משה שרת, נתניה.

כיתה: ט'.

שם התלמידים: יאנה באבץ, ליאם טרופר, גל לפושקין, שמואל סגל, אליה אלישייב.

מורה מנחה: פאולה לוי.

תיאור: משחק קופסא אשר ניתן לשחק עם כמות משתתפים זוגית בלבד. על כל זוג משתתפים יש לפעול יחד על מנת לצבור נקודות. בכל תור אחד מבני הזוג לוקח כרטיס (ישנן 3 רמות) ולא מראה לחברו, על החבר לקחת דף שקוף וטוש מחיק, על החבר שברשותו כרטיס יש לתאר לחברו את המצויר בכרטיס אך ורק כפונקציה וכאשר מסיימים שניהם חושפים את הכרטיס והדף.

הוראות למשחק

בית ספר: חט"ב גוונים, ראש העין.

כיתה: ז'.

שם התלמידים: ברק וייסלר, יהב משיח, שגב דוד חי, נגה אראל.

מורה מנחה: מיכל רם.

תיאור: תשבץ מספרים מיוחדים המעשיר את הידע בתחום ניתן לשחק ב-3 רמות שונות. המשחק הינו ליחידים והמטרה היא למצוא את סוג המספר המיוחד המסתתר מאוחרי המספר המיוחד הנתון ולשבץ אותו בתשבץ לפי מיקומו.

הוראות המשחק והמשחק