כיתה משחקת

בית ספר: חט"ב נופרים בגליל, טבריה.

כיתה: שכבות ז'-ח'.

מורה מנחה: רינה צאלח.

תיאור: מספר תחנות עם משחקים שונים ומגוונים.

המשחקים הם:

- סולמות ונחשים: עוסק בחידות היגיון מתמטיות ברמות שונות, משוחק בקבוצות קטנות, קבוצה אשר פתרה נכון את החידה מתקדמת על לוח המשחק לפי הרשום בכרטיס.

- קליעה למשוואה: מבוסס על פתרון משוואות שונות עפ"י רמות קושי שונות, תלמיד אשר פותר נכון את המשוואה יכול לקלוע למטרה.

- משחק מחשמל: מבוסס על חישובי שטחים במרובעים ומשולשים ברמות שונות, משחק שהניצחון בו קבוצתי ומצריך שיתוף פעולה של כל חברי הקבוצה.

- בינגו: מבוסס על שאלות מתוך המיצ"ב והמפמ"ר ברמות קושי שונות.

- פאזל אחוזים: עוסק באחוזים, משחק קבוצתי שבו כל קבוצה צריכה להתאים בין 3 חלקי פאזל שיתארו אחוז בייצוגים שונים. משחק ללא מנצחים אלא רק ללמידה והנאה.

- מבוך מתמטי: משחק המבוסס על מתמטיקאים מפורסמים, תלמידים מתבקשים להשלים דף פתרון לפי שאלות וקטעי מידע אשר מפוזרים ברחבי המבוך.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון וזכה בפרס על "בית ספר משחק".

הוראות המשחק

בית ספר: עמקים תבור, מזרע.

כיתה: ז'.

שם התלמידים: הילה שן, שקד זאבי, עידן עוז, שון לאוי, טל מורדיאן, חיה טרנטול, עמית ביילין, תמיר שיאון, רועי ליטנר, שחר חלפון, רוני ליבוביץ, סתו בן שלוש, רומי בקשי, רוני נצר, עוז אלבז.

מורה מנחה: עדי אדלשטיין.

תיאור: משחק המבוסס על משחק הזיכרון בו המטרה היא להרוויח כמה שיותר שלשות בסדרת פיבונאצ'י, כל הקלפים מונחים כלפי מטה על השולחן וכל שחקן בתורו בוחר שלושה קלפים והופך אותם, אם שלושת הקלפים הם שלשה בסדרת פיבונאצ'י השחקן שומר אצלו את הקלפים, אחרת הוא מחזיר אותם לשולחן.

המשחק השתתף בתחרות "בואו נשחק מתמטיקה" על שם אלעד שיאון וזכה בציון לשבח על "כיתה משחקת".

ort dafna

בית ספר: חט"ב אורט דפנה, קרית ביאליק.

מורה מנחה: חגית פלח.

תיאור: פרוייקט כיתתי של תכנות משחקים בעזרת התוכנה סקראטצ' של משחקים חביבים במתמטיקה. פאקמן, מבוכים , נחשים, מבוכים ועוד.

בית ספר: מקיף אמי"ת גוטוירט, שדרות.

כיתה: ז'.

שם התלמידים: אגם דהרי והדר מלכה.

מורה מנחה: הדס בן ארצי.

תיאור: משחק קבוצתי המשוחק בשטח בי"ס. המשחק בנוי מתחנות ועל המשתתפים בכל קבוצה יש לפתור תרגילים בנושא משוואות ממעלה ראשונה ושניה בכל תחנה, כאשר הפתרון יוביל אותם לתחנה הבאה.