אתר "האתגר 5" הוא יוזמה של משרד החינוך בפיתוח של מטח. האתר כולל קורסים מקוונים לכיתות י-יב, ומהווה מאגר תוכן איכותי להוראה-למידה עבור מורים למתמטיקה ותלמידים ברמת 5 יחידות לימוד. הקורסים המפותחים על ידי מטח מתאימים לתכנית הלימודים הנוכחית (תשע"ו). http://highmath.haifa.ac.il/data/high%20school/etgar5.PNG

הניווט באתר הוא מעץ הנושאים המופיע בימין המסך (לחיצה על אייקון "המאגר"). כניסה לנושא ספציפי במאגר מובילה ליחידת התוכן הרלוונטית הבנויה ממספר רכיבים, ביניהם:

• הצעות לשיעור (מצגות)
  • מעבדות ממוחשבות דינמיות (גאוגברה)
  • פעילויות אינטראקטיביות להבהרת הנלמד, להעמקה, לתרגול, ליישום
  • סרטונים לדיון, הוראה-ולמידה, להצגת מושגים / רעיונות / יישומים
  • סרטונים המציגים דוגמאות פתורות של תרגילים מ- GOOL

האתר מלווה במערכת ניהול למידה (LMS) המאפשרת למורה לתכנן את מהלך ההוראה ולהתאימו לכיתה ולשונות שבין תלמידיו.
כמו כן, המערכת מאפשרת למורה לתת משימות לקבוצות תלמידים, לשמור את ביצועיהם, להפיק דוחות ולתת משוב. כל אלה מאפשרים למורה תכנון מושכל של תהליך ההוראה ולמידה אפקטיבית יותר של תלמידיו.
התוכן באתר האתגר 5 פתוח לציבור. בתי ספר המעוניינים לעשות שימוש במערכת ניהול הלמידה הנלווית לאתר נדרשים לקבל שם משתמש וסיסמה באמצעות טופס ייעודי באתר (ללא עלות).

תהליך פיתוח התוכן באתר יתבצע בהדרגה ויימשך לאורך שנת הלימודים תשע"ו.

אנו מקווים כי תמצאו בתוכני "האתגר 5" כלים משמעותיים המשרתים את תהליך ההוראה והלמידה וThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.