פרויקט מדרגות ל-5steps5

פרויקט "מדרגות ל-5" עוסק בפיתוח ויישום משימות מדורגות – גישה חדשנית להוראת המתמטיקה ברמה גבוהה בכיתות הטרוגניות.
למידה באמצעות משימות מדורגות מאפשרות לתלמידים שונים למידה מותאמת לרמת היכולת.
הגישה תומכת בעבודתם של מורים למתמטיקה המלמדים ברמה של 5 יח"ל ויכולה לעזור בהתמודדות עם הוראה בכיתה הטרוגנית.
כל משימה מדורגת כוללת שלושה מסלולי למידה ברמות שונות של אתגר.
המשימות המדורגות מעודדות פיתוח מיומנויות למידה מבוססות וויסות-עצמי, ובכך יכולות לתרום להתפתחות ידע, להעמקת הבנה, לטיפוח שליטה במיומנויות מתמטיות ולפיתוח חשיבה אסטרטגית בקרב תלמידי  יח"ל.
כל המשימות מתייחסות לתכנים משותפים לתכנית החדשה ולתכנית ההיבחנות.

מועדון ה-5club5

במסגרת מועדון ה-5 פועלות ברחבי הארץ קהילות מורים למתמטיקה ברמת 5 יח"ל.
באתר תמצאו סדנאות ופעילויות למורים שפותחו במועדון ה-5.

mesimatika 18אתר משימטיקה –

מאגר מתוקשב של תיקי הערכה מעצבת בנושאים מרכזיים מתוך תכנית הלימודים באנליזה ובגאומטריה לכיתה י' 5 יח"ל, בפיתוח מכון ויצמן למדע (בתמיכת קרן טראמפ).

אתר "האתגר 5" הוא יוזמה של משרד החינוך בפיתוח של מט"ח. האתר כולל קורסים מקוונים לכיתות י-יב ברמת 4-5 יח"ל, ומהווה מאגר תוכן איכותי להוראה-למידה עבור מורים למתמטיקה ותלמידים ברמת 5 יחידות לימוד. הקורסים המפותחים על ידי מטח מתאימים לתכנית הלימודים הנוכחית.

הניווט באתר הוא מעץ הנושאים המופיע בימין המסך (לחיצה על אייקון "המאגר"). כניסה לנושא ספציפי במאגר מובילה ליחידת התוכן הרלוונטית הבנויה ממספר רכיבים, ביניהם:

- הצעות לשיעור (מצגות)
- מעבדות ממוחשבות דינמיות (ג'אוג'ברה)
- פעילויות אינטראקטיביות להבהרת הנלמד, להעמקה, לתרגול, ליישום
- סרטונים לדיון, הוראה-ולמידה, להצגת מושגים / רעיונות / יישומים
- סרטונים המציגים דוגמאות פתורות של תרגילים מ—GOOL

האתר מלווה במערכת ניהול למידה (LMS) המאפשרת למורה לתכנן את מהלך ההוראה ולהתאימו לכיתה ולשונות שבין תלמידיו.
כמו כן, המערכת מאפשרת למורה לתת משימות לקבוצות תלמידים, לשמור את ביצועיהם, להפיק דוחות ולתת משוב. כל אלה מאפשרים למורה תכנון מושכל של תהליך ההוראה ולמידה אפקטיבית יותר של תלמידיו.
התוכן באתר האתגר 5 פתוח לציבור. בתי ספר המעוניינים לעשות שימוש במערכת ניהול הלמידה הנלווית לאתר נדרשים לקבל שם משתמש וסיסמה באמצעות טופס ייעודי באתר (ללא עלות).

ramzorפרויקט רמזור

פרויקט של קשר ח"ם שיצא לדרך בשנת תשע"א ומטרתו לאפשר לכלל ציבור המורים למתמטיקה ליהנות ממאגר מצטבר של מערכי שיעור במתמטיקה שכתבו מורים, בבחינת:"עצור לקריאה ועיון, היכון להפעלה, צא לדרך בכיתתך". באתר שיתוף של מערכי שיעור , תוכניות הוראה ובהמשך גם שאלות ומבחנים.