התיאורמה של התוכי

כתב: דני גדג'

תרגום מצרפתית: יואל שבתאי

תקציר: התיאורמה של התוכי הוא פשוט ספר מקסים שפשוט אי אפשר להוריד אותו מהיד. ספר מותח לא רק לאוהבי המתמטיקה. הספר הוא הרפתקאה מתמטית שמתרחשת בצרפת, שבה מעורבים מר רוש, מוכר ספרים, מקס ילד חרש שמתגורר עם משפחתו (אמו ושני אחיו התאומים) אצל מר רוש, והתוכי: תוכי פטפטן שמדבר כל הזמן על מתמטיקה. מר רוש מקבל מכתב מחברו באמזונס, שבו הוא מודיע לו ששלח לו את כל הספרייה שלו. כשמר רוש מקבל את הספרייה הענקית הוא והילדים יוצאים לחקור את תולדות המתמטיקה מימיה הראשונים ביוון ועד היום. תוך כדי חווית הלימוד מגלים מר רוש והילדים שחווית המתמטיקה שנשלחה אליהם היא רק ההתחלה ובעצם עלים לפתור בעיות הרבה יותר גדולות. כאן הספר מקבל תפנית חברו של מר רוש מת. למה הוא מת? האם הוא נרצח? מי רצה במותו? מה הקשר בין מותו לבין המתמטיקה?

דני גדג' הוא פרופסור להיסטוריה של המדעים באוניברסיטה בפריז, מפתחם של קורסים ומשחקים ללימודי מתמטיקה למבוגרים ולילדים, וכן תסריטאי עטור פרסים.

הוצאה לאור: ספריית עלית הגג, ידיעות אחרונות, ספרי חמד

ממליץ: עופר ליבה