המוזיקה של המספרים הראשוניים

Sample Imageכתב: מרכוס דו סוטוי

ספר עיון

תקציר: כולנו למדנו בבית הספר שמספר ראשוני מתחלק רק בעצמו וב-1. אבל לא לימדו אותנו שמספרים ראשוניים מייצגים את אחת התעלומות הגדולות ביותר של הידע האנושי: כיצד ניתן לקבוע מתי יופיע המספר הראשוני הבא? האם יש חוקיות וסדר בהופעת המספרים הראשוניים? ומדוע זה חשוב? בשנת 1859 הציג המתמטיקאי הגרמני ברנרד רימָן השערה שהציעה פתרון לחידה העתיקה, אבל הוא לא הצליח להוכיח את ההשערה והתעלומה רק התעצמה. מרכוס דוּ סוֹטוֹי מספר את סיפורו של האיש המבריק והמוזר אשר השפעתו מגיעה עד ימינו אלה, בתחומים שונים ומגוונים: מכניקת הקוונטים, מסחר אלקטרוני, הצפנה, מדעי המחשב, ועוד. זהו גם סיפורה של החידה האלמותית, על שלל הדמויות המבריקות (ולא פעם מוזרות ביותר) אשר נאבקו בה מאז ועד ימינו אלה, ולא יכלו לה. הסיפור שדה סוטוי מספר מרגש ומעורר השראה, ומציג בפנינו את עולמם של המתמטיקאים, על כל היופי והסודות הצפונים בו, הכאב וההשראה.

הוצאה: משכל
"מתמטיקה זה סקסי"- כתבה בynet על הסופר והספר.