חוקי חזקות

ted edמקור: Ted-Ed

תיאור: סרטון המלווה גם בשיעור מבית היוצר של Ted-Ed. לרובנו יש קושי לדמיין מספרים גדולים מאד או קטנים מאד. בסרטון  האנימציה יש מספר המחשות לכמה זה אחד חלקי מיליון.

מקור:

אופי הפעילות: שיר ראפ מהנה לשינון חוקי החזקות וריקוד מסעיר של כיתה ומורה.

מקור: math-play.com, onlinemathlearning.com and kahanacademy.org

אופי הפעילות: משחק לתרגול חוקי החזקות עם KIWI

אוסף משחקים לתרגול חזקות

תרגול אינטראקטיבי של חוקי החזקות באוניברסיטת קאהן.

מקור: Office of Charles and Roy Eames

אופי הפעילות: סרטון מרהיב

תאור: תרגיל קולנועי מדעי, בקריינתו של פיל מוריסון. סדרת תמונות של זוג עורך פיקניק בפארק, בה כל תמונה מראה אזור קטן פי עשרה מהקודמת. הסדרה מתחילה בתמונה של היקום המוכר כולו, והמצלמה מתמקדת בהדרגה, עד שניתן לראות את החלקיקיים התת-אטומיים בתוך ידו של הגבר.

מקור: המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: הפיצוח עוסק בחקירת תהליכי גידול מעריכי. ניתן לשלב בלימוד סדרה הנדסית או בבעיות גדול ודעיכה.

מקור: המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: פיצוח הכולל חידות המסודרות מן הקל אל הכבד. פתרון החידות דורש ידע בחוקי חזקות ובחשבון מודולארי (שאריות). תוכלו לשלב את החידות בהוראת נושא החזקות, בהעשרה ואפילו בנושא האינדוקציה בו נראה שיטות הוכחה שונות לבעיות של חלוקה במספר.

מקור: htwins.net

אופי הפעילות: תוכנה ידידותית וויזואלית להתרשמות מסדרי גודל בעולם. מה הגודל של חיידקים? ומה הגודל של היקום? התוכנה מציגה בשפות שונות, גם בעברית,סרגל שניתן לנוע עליו, ומראה גופים בגדלים שונים, מהחלקיקים הקטנים ביותר ועד לגלקסיות עצומות.

ראו הצעה לפעילות באתר כיתה בפיתה.