מבוא לפונקציות, חוקיות

Pixel Patterns   O pattern Sequences and Function Rules

מקור: desmos

אופי הפעילות: פעילויות אינטראקטיביות

תאור: פעילויות למציאת חוקיות והקשר לגרף. ניתן ליצור קוד עבור כיתה והתלמידים יכולים להגיש את הפתרונות.

הפעילויות: סדרות בפיקסליםתבנית בצורת O וסדרות ופונקציות.

visual patternsמקור: Visual Patterns

אופי הפעילות: פעילות חקר אינטראקטיבית

תאור: מאגר שיתופי של תבניות בתמונות. בתמונה שלושה- ארבעה צעדים ראשונים של הסדרה. ניתן לבקש מהתלמיד להשלים את המשך הסדרה, ולמצוא את החוקיות. אפשר גם לבקש מהתלמידים להמציא סדרה ולשלוח את התמונות לאתר.

serieses of shapes and Expressionsמקור: מטח

אופי הפעילות: פעילות חקר אינטראקטיבית

תיאור: פעילות במעבדה האינטראקטיבית של מט"ח, שם תמצאו סדרות של צורות להשלמה ומקום לכתיבת ביטויים המתארים את מספר הריבועים בכל איבר. יש גם אפשרות ליצור סדרות משלכם.

מקור: Dan Meyer

אופי הפעילות: סרטון, פעילות חקר

תאור: פעילות של דן מאייר "מתמטיקה בשלש מערכות". בסרטון נראה שדן בונה מקיסמים מבנה משולש. מה השאלה העולה בדעתך בהסתכלות בסרטון? במערכה השנייה מעלים את השאלות איזה מידע יש צורך בכדי לפתור את הבעיה? אילו כלים מתמטיים? ופותרים את הבעיה. הפעילות מלווה בסרטון.

מקור:  Dan Meyer

אופי הפעילות: סרטונים, פעילות חקר

תאור: פעילות של דן מאייר "מתמטיקה בשלש מערכות". בסרטון נראה מבנה של אבני דומינו הולכות וגדולות. מה יקרה אם נפיל את סדרת אבני הדומינו ? במערכה השנייה מעלים את השאלות איזה מידע יש צורך בכדי לפתור את הבעיה? אילו כלים מתמטיים? ופותרים את הבעיה. הפעילות מלווה בסרטונים.

ניתן לשלב את הבעיה במציאת חוקיות וכן בהכרות עם הפונקציה הלינארית.

http://highmath.haifa.ac.il/images/stories/Mathematic_Biliiard/biliard4.pngמקור: המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: פיצוח - חקר בעזרת יישום דינאמי של NCTM

תאור: פיצוח ובו חקירה אינטראקטיבית של החוקיות של מספר הפגיעות הכדור בשולחן הביליארד.דרך משחק חוקרים מלבנים דומים, יחס הדמיון ומציאת המחלק המשותף הגדול ביותר, והמכפלה המשותפת הקטנה ביותר.

מומלץ גם לעיין במצגת "מפצחים את הדמיון" ודף פעילות מאת מיכל מלר בכנס המורים 2010.

מקור: המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: הפיצוח עוסק בחוקיות, מציאת חוקים והכללות לתבניות גיאומטריות שונות כמבוא לאלגברה. הפיצוח מלווה ביישומים אינטראקטיביים שיסייעו בחקירה.

מקור: המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: בפיצוח זה התלמידים יכירו את האגדה המפורסמת "גרגר האורז" (אגדת השחמט) העוסקת בהפתעה של השתנות של גידול פי שניים. התלמידים יבחנו את קצב הגידול וישוו זאת לגידול לינארי ואחר באמצעות טבלה וגרף דינאמיים.