משוואות ממעלה ראשונה כיתה ז'

itonimמקור: שאלות לדוגמה ממבחני פיזה. בתרגום: ראמ"ה

אופי הפעילות: מצגת ויישום דינאמי.

תיאור: מצגת המציעה פעילות שאילת שאלות סביב הסיטואציה של מכירת עיתונים המוצגת בבעיה בעזרת יישומון מכירת עיתונים בהפקת אלנט עבור אגף טכנולוגיות מידע במשרד החינוך.

88מקור:

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: שאלונים עם משוואות מסוגים שונים ברמות שונות, עם משוב אינטראקטיבי. מתאים לתרגול ולבחינה עצמית.
לדוגמה:

שאלון משוואות עם מספרים מכוונים

משוואות עם כינוס איברים וסוגריים

מקור: wisweb.nls

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: ביישום אינטראקטיבי זה, יש לפתור משוואה באופן הבא: יש לסמן חלק מהביטוי באגף שמאל של המשוואה ולכתוב למה הוא שווה. וכך להמשיך, למצוא בכל פעם ערך של חלק מהביטוי עד לפתרון המלא.

מקור: flashymaths

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: תרגול אינטראקטיבי לפתרון משוואות פשוטות ממעלה ראשונה. בכל שלב באפשרותך לבחור איזו פעולה יש להפעיל על כל אחד מאגפי המשוואה ולצפות באופן דינאמי וממחיש בתוצאה. התהליך ממשיך עד לפתרון המשוואה.

5מקור: National Library of Virtual Manipulatives

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: יישום אינטראקטיבי לפתרון משוואות במודל המלבנים. יישום אינטראקטיבי נוסף לפתרון משוואות במודל המאזניים והמלבנים.

fingerss

מקור: המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: בפעילות מוצגים טריקים שונים לכפל מספרים בעזרת האצבעות שמהן יוכלו ליהנות תלמידים צעירים והבוגרים שביניהם יוכלו גם לחקור מהו הקסם המתמטי העומד מאחורי טריקים אלו. בפעילות זו אתם מתבקשים לצפות בסרטים המציגים את הטריקים, להוכיח באופן אלגברי (או אחר) מדוע השיטות הללו עובדות, להרחיב ולהכליל אותן. ניתן לשלב פעילויות אלו בפרק של בעיות מספרים.

wild creatures eq11

מקור: המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי

אופי הפעילות: חקר בעזרת יישום דינאמי

תאור: פתרון משוואות לינאריות פשוטות בעזרת המחשה ויזואלית וידידותית. נפתור משוואות בעזרת שימוש במודל המלבנים, שהכרנו בפיצוח "בארץ יצורי הפרא המתמטיים" להצגת מספרים שליליים. הפיצוח כולל סרטוני וידאו המציגים את המודל, יישומון דינאמי וכן דפי עבודה עצמית לתלמיד. ניתן לשלב בשימוש הלוח החכם.